O țeapă ordinară (dar legală) numită Orin

Zilele trecute m-au sunat părinții să mă roage ceva. Să caut pe internet mai multe detalii despre niște aparaturi medicale. De ce vă interesează, a fost întrebarea mea naturală. Am fost invitați la o prezentare. Și așa s-a aprins primul beculeț din șiragul poveștii ăsteia.

Demult de tot, primiseră un telefon cu un sondaj. Fuseseră întrebați mai multe lucruri și ca tot omul bucuros că i se cere părerea, răspunseseră sincer. Probabil că au căzut bine în grila institutului de sondaj, așa că zilele trecute au primit invitația la o prezentare de produs. Într-o sală de școală (oare cum au primit autorizația?), în jur de 10 vârstnici au cunoscut superbul aparat BIOTORUS. O minunăție de aparat care, prin intermediul impulsurilor câmpului magnetic face minuni asupra articulațiilor, mușchilor etc. Nici n-are rost să vă spun mai multe. Doar beneficiile impulsurilor câmpului magnetic sunt universal cunoscute, nu? În caz că nu, puteți să o credeți pe cuvânt pe duduia.

În fața stimatei adunări, compusă în majoritate de oameni suferinzi, au fost fluturate nenumărate documente, acreditări, testimoniale și așa mai departe. Au fost puse la dispoziție broșuri tehnice și documentație completă. Ba chiar doritorii au putut testa GRATUIT magnificul aparat BIOTORUS. Publicul spectator s-a putut convinge de vibrațiile benefice emise de aparat la prima mână. Sigur, o invenție atât de minunată precum BIOTORUS nu are cum să fie tocmai ieftină, dar 1.200 de EURO este, la urma urmei, o sumă rezonabilă pentru alinarea unor dureri cronice. Mai mult, stimații importatori ai miraculosului aparat, firma de renume internațional Orin, din nețărmurita iubire pentru oameni și din înțelegerea pentru suferința lor, au tras la sorți nu mai puțin de trei cupoane generoase de discount de 300 EUR din valoarea aparatului. Și, bine înțeles, părinții mei au câștigat un asemenea cupon.

Confruntați cu un asemenea noroc incredibil, ai mei au simțit nevoia de a mă întreba ce anume este cu aceste aparate. Sunt bune de ceva? Așa am aflat de toată povestea asta. Am găsit mărețul site, am vizionat incredibilele produse și am citit uimitoarele testimoniale. Sunt ferm convins că un om de talia fostului președinte al Republicii Slovace, domnia sa Rudolf Schuster Csc. nu ar putea minți asupra unor asemenea produse. Nici prietenul meu bun din copilărie Peter Bartoš, căpitanul echipei de hochei HC Košice, nu s-ar preta la declarații mincinoase. Nu mai vorbesc de referințele din suflet ale conaționalilor noștri români, chiar dacă unii dintre ei nu prea știe să scriu sau vorbești…

Ei bine, stimați domni și doamne de la Orin, pe mine m-ați convins. Aș dori să îl cumpăr, dar numai cu livrarea în persoană și cu plata la livrare. În nici un caz prin curier rapid. Dacă sunteți pe recepție, vă furnizez datele de contact și vă aștept cu maxim interes.

Voi ceilalți, căscați bine ochii aici. Și gândiți-vă mereu la cei dragi. Întotdeauna este cineva acolo, gata să le facă un bine. Va veni o vreme când unul dintre ei va reuși să-i păcălească, iar minciuna lui va reuși să le fure banii și demnitatea. Asta mai ales dacă nu aveți grijă de ai voștri. Nu vreau să cânt la balalaică aici, cu melodii marca Hrușcă/Păunescu. Nu e stilul meu. Dar mesajul mi se pare demn de luat în seamă. Păstrați legătura cu ei, chiar dacă viața este grea și stresantă și simțiți că nu aveți timp nici să muriți.

Tags: , , , , , ,

12 Responses to O țeapă ordinară (dar legală) numită Orin

 1. Horea Timis says:

  buna ziua,
  aveti cumva cunostinte de persoane care au cumparat acest aparat? documente facturi etc:ma ajutati enorm daca primesc acele documente.
  cu stima directorul DSP Alba

  • Octavian says:

   Bună ziua. Din… fericire nu am cum să vă ajut. Părinții mei nu au căzut în capcana acestor șarlatani și nu cunosc pe altcineva care să o fi făcut.

   Dacă printre cititorii blogului se află cineva care l-a cumpărat însă, vă rog să lăsați un mesaj.

 2. nicu says:

  Perinti mei au fecut un cntract si a fecut bani 1000 euro sunt bani pentru cartofi de seminte si ei nu gindit bine si eu vreu bani inapoi daca tu ajuti la mine dau cartofi

 3. diana says:

  Da, bunicii mei au acest aparat si ii ajuta foarte mult si eu am probleme cu durerea de spate si il folosesc si eu din cand in cand si chiar este bun nici eu nu am crezut ca e ceva de el

 4. Octavian says:

  Voi ăștia doi ultimii nu puteți exista pe bune. Nu pe aceeași planetă cu mine…

 5. Max says:

  Salut.

  Stiu niste oameni in varsta care au semnat un contract. Povestea este identica cu cea a parintilor tai cu diferenta ca ei au semnat. ce se intampla daca le rup contractul in fata? 🙂

  • Octavian says:

   Salut,

   Nu prea cred ca are ce sa se intample. Fiind o cacealma ordinara, probabil ca o sa fie multe tanguieli: “Dar de ce, haideti sa vedem, poate mai facem o reducere, aveti nevoie de el, e pacat sa nu”. Slabe sanse sa mearga la intimidare cu amenintari. Caz in care discutia se incheie. Cred ca sunt sanse zero sa actioneze legal, cu avocat si tribunal pentru ca stiu si ei ca e doar o pacaleala si nu vor sa ajunga in justitie.

   Teoretic un consumator persoana fizica are dreptul sa denunte oricand un astfel de contract atata timp cat tranzactia nu s-a finalizat. Mult mai greu ar fi fost daca se finaliza. Eu banuiesc ca imposibil…

 6. Laurentiu says:

  Scrii frumos dar esti putin prea criptic si nu prea inteleg ce vrei sa spui ?
  Firma Orin exista si vinde aceste aparate – nu este nimic spectaculos/secret in asta si DA aparatul lor este certificat de ministerul sanatatii.
  Inteleg ca ai folosit acest aparat conform instructajului cu consecventa si nu a functionat ?
  Nu au existat imbunatatiri ? – pentru ca DOAR in ACEST – caz ar fi o teapa.

  • Octavian says:

   Si firma Caritas a exisat și a funcționat legal. What’s your point?

   Doar pentru că cineva ia de la minister o aprobare de punere în vânzare (mă îndoiesc sincer că este certificare, procesul este cu totul altul) asta nu înseamnă că are vreo valoare medicală. Până la urmă toate porcăriile homeopatice sunt puse în vânzare sub oblăduirea ministerului sănătății și nu au nici un fel de valoare terapeutică. Apropo, ai văzut tu autorizarea? Ești sigur că există?

   Pe lângă asta, problema mea cea mai mare este cu modul murdar în care își aleg victimele, prețul ridicol de mare pe care în cer pe niște porcării de doi bani și schemele cu ”dar vă dăm un voucher de discount” la care majoritatea bătrânilor sunt foarte vulnerabili. Pun pariu că dacă ar fi să le desfacem și am face un price list, nu costă mai mult de 20-30 de euro de fabricat.

   Dacă ar fi o companie serioasă de renume ar furniza pe site rezultatele unor teste clinice adecvate, pe eșantioane de oameni semnificative. O meta analiză efectuata pe mai multe piețe ar fi și mai convingătoare, presupunând că ar avea curajul să facă studii clinice corecte double blind, ceea ce iar m-aș mira să aibă curajul. În schimb vin numai cu argumente de teleshoping. Mă scuzi dacă nu voi mușca niciodată la argumente gen Bahmuțeanu, Amway sau Tupperware.

   În definitiv, se poate mânca și carne de cal, dar asta nu înseamnă că e medicament, și să mai ceri și 1000 de euro pe o porție…

   Dar vrei să spui că tu ai cumpărat faimosul aparat, că l-ai folosit și că a dat rezultate? Și dacă da, cum faci diferența între rezultate reale și placebo?

 7. Laurentiu says:

  Am revenit.
  Am fost la o prezentare – am incercat= am facut o sedinta (eu am o problema cu spatele care imi genereaza contracturi musculare dureroase) si in timpul sedintei de tratament si dupa (aceiasi zi si ziua urmatoare) m-am simtit mai bine .
  M-am intors acasa si am inceput sa caut informatii despre eficienta produsului si a magnetoterapiei.
  Am gasit studii pe magnetoterapie care dovedesc efectul pozitiv in ceea ce priveste circulatia (vasodilatatie) / reducerea inflamatilor si cresterea numarului de globule albe in zonele tratate.
  Ce nu am gasit este opinia utilizatorilor de produse Orin, care din pacate este singura firma care ofera aceste aparate.
  De aceia caut raspunsuri de la cei care au folosit aceste aparate si cum am spus sunt mai putin interesat de modul cum se promoveaza sau vinde firma.
  Oricum am asistat la returnarea unui produs si implicit la returnarea banilor, dar era vorba de prima saptamana de utilizare a aparatului. Am vorbit cu omul si mi-a spus ca nu a incercat aparatul si l-a returnat la sfatul fiului.
  Deci caut informatii de la persoanele ce utilizeaza un astfel de aparat pentru ca din punctul meu de vedere (ceea ce am simtit) aparatul produce campuri magnetice variabile (ei spun pulsante) ramane de determinat daca tratamentul este eficace ???
  Asa ca ii rog pe cei care utilizeaza aparatul sa imi comunice experienta lor.
  Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.