Islamism, cămile și guvernare militară

Noua conducere militară a Egiptului a dizolvat parlamentul și a suspendat constituția. Perfect rațional, de altfel. Și au promis solemn că o să facă alegeri libere. Cândva. Mai la vară, încolo. De bună voie, bine înțeles. ”Cu voia dumneavoastră” cum ar fi spus un personaj policit marcant din istoria româniei.

Bine înțeles, se urmărește stabilizarea țării. Adică în nici un caz nu se acceptă destabilizarea. Cei corupți vor fi scoși din sistem, indiferent de poziția lor. Mafia, ca să citez clovnul național. Iar toate astea se vor face fără excese și partipriuri.

Ce, tu nu i-ai crede pe cuvânt? Pui la îndoială cuvântul unor soldați? Într-o țară musulmană, în care democrația este profund înrădăcinată? Să-ți fie rușine!

Nu de alta, dar uite ce bine au reușit idealurile astea înalte la noi, unde armata n-a fost implicată. Trăim într-o democrație sănătoasă, în care politicienii nu dorm noaptea gândindu-se la binele poporului. Nu fură, nu mint, nu își trag contracte de la stat, nu se înțeleg între ei ca sa roada ciolanul cât mai eficient.

Ce, n-o crezi nici pe asta? Să-ți fie rușine! Din nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *