Hai să vedem cum se mișcă autoritățile statului – partea a doua

Spuneam aici că postul TV sport.ro a transmis o coridă, în care a documentat pas cu pas schingiuirea și omorârea unui taur în comentariile admirative ale celor doi băgători de seamă din studio. Și mai spuneam că am înregistrat o plângere la CNA pe subiectul ăsta.

Ei bine, vinerea asta, la o lună fără șase zile, autoritățile statului au reacționat prompt și mai ales eficient. Includ mai jos mailul primit de la CNA.

Domnului Octavian Dunăre

 

Stimate domnule Octavian Dunăre,

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit sesizarea dumneavoastră, înregistrată la instituţia noastră cu nr. 5494/27.04.2011, referitoare la emisiunea privind coridele spaniole din data de 26.04.2011, transmisă de postul de televiziune Sport.Ro.

C.N.A. a transmis sesizarea dumneavoastră conducerii postului de televiziune Sport.Ro care ne-a comunicat că programul incriminat nu încalcă niciuna din normele legale în vigoare care reglementează conţinutul audiovizual pe teritoriul României. Prin difuzarea emisiunii la ora 22.00, radiodifuzorul a înţeles să respecte şi normele referitoare la protecţia minorilor în cadrul programelor audiovizuale.


Cu consideraţie,

Şef Birou – Ileana Dănălache

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul

Întocmit,

Alexandra Diniş – consilier

 

Mă bucur să observ că:

  1. Autoritățile statului, toate, veghează și funcționează atât în spiritul cât și în litera legii.
  2. Același trust care se sufocă de indignare la știrile din prime-time despre masacrarea cailor de la Letea consideră absolut normal să transmită barbaria numită coridă.

Consider că alte comentarii nu își mai au rostul.

 

UPDATE: Și totuși o asemenea atitudine nu mi se pare tolerabilă. Așa că am trimis un răspuns / solicitare la mailul de mai sus.

 

Stimata doamnă Diniș,

Vă mulțumesc pentru răspunsul trimis.

V-aș ruga însă să îmi confirmați încă o dată că, în concordanță cu legislația română în vigoare, atât audiovizuală cât și referitoare la protecția animalelor, un post TV are dreptul legal de a transmite imagini implicând schingiuirea și omorârea unui animal în scopuri de divertisment, chiar și respectând orele de difuzare și marcajele de vârstă recomandată.

În plus, aș dori o poziție oficială a CNA în această cauză, răspunsul trimis de dumneavoastră provenind de la televiziunea în cauză și nu de la CNA, organismul abilitat să supravegheze și să analizeze legalitatea acestei transmisiuni.

Cu stimă,

Octavian Dunare

One Reply to “Hai să vedem cum se mișcă autoritățile statului – partea a doua”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *