Numere de la Botoșani

O scurtă colecție de numere, nu imparțială. Încă o dată, de la Botoșani, nu de la București! Nu pot să nu extrapolez, estimativ, sumele la nivelul întregii țări.

Bani cheltuiți anul trecut pentru cazarea maidanezilor: 300.000 RON. Adică ~ 73.000 EURO.

Ce s-a obținut contra acestei sume cheltuite: 850 de oameni mușcați. Adică, în medie 85 de EURO/mușcătură. Nu se pun la socoteală cheltuielile medicale cu îngrijirea pacientului, injecțiile antirabice, pansamente, medicație, traumă psihică.

Cum s-a rezolvat problema la Botoșani: 10 RON injecția letală + 3 RON / kg incinerarea cadavrului. Estimând cu dărnicie fiecare maidanez la 10kg, rezultă 40 RON / javră. Cu coeficient de furăciune 100%, 80 RON de javră. Rezultă că, în linii mari, 300.000 RON ar fi însemnat eutanasierea a 7.500 de câini (3.750 câini cu coeficientul de furăciune 100%).

Stimați legiuitori și primari din România. Rezultă, clar și logic, că o acțiune fermă de control a populației canine sălbatice poate da roade evidente din primul an. Din anul următor bugetele voastre locale vor fi degrevate de cheltuieli inutile, eliberând astfel fonduri prețioase pentru activități pe care puteți fura cu eficiență mult mai mare.

De fapt, pe mine personal nu mă deranjează nici dacă îi furați pe toți, atâta timp cât nu mai sunt în pericol când merg pe stradă cu bicicleta sau cu copii. Numai să vă înțelegeți între voi și să-i furați în liniște, pe rând, fără să vă porcăiți și șicanați reciproc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *