Viața fără jocuri de FaceBook

Văd o temă recurentă pe FaceBook: oameni nemulțumiți de invitațiile și notificările din diverse jocuri. ”Nu-mi mai trimiteți că vă dau unfriend!” e forma cea mai vehementă a exasperării. Așa că, pentru cei care nu s-au prins încă, m-am gândit că sunt necesare două clarificări.

Invitații propriu-zis se trimit de obicei doar odată, când nefericitul jucător intră în lumea celor fără de scăpare și dă un next aiurea fără să citească ce e cu lista aia de prieteni care i se prezintă. Cu un pic de atenție ar putea fi evitată și asta dar, na, sunt oameni care își introduc datele cardului bancar pe orice pagină de web le solicită asta. Ce pretenții să ai de la ei…

În rest, odată intrat în sistem, devii victima unui sistem automat de spam care este gândit intenționat să atragă atenția cât mai multor oameni. X-ulescu a descoperit o alună. Y-eceasca a născut un pui de balaur cu . Z-ulescu și-a apărat cu succes castelul. De cele mai multe ori, oamenii de la care îți vin notificări nu au (aproape) nici o vină. Ei sunt prea preocupați să se joace, n-au timp să te spameze pe tine. O face jocul automat.

Asta nu înseamnă că trebuie să tolerezi notificările în cauză. De fapt, nu trebuie să tolerezi notificările nici unei aplicații de FB. Cu prima ocazie când îți apare în listă, când faci hover peste ea, îți va apare un mic X în partea dreaptă. După un clic pe x, FB te va întreba ce vrei să blochezi: acea notificare sau toate notificările de la aplicația respectivă. Dacă alegi să blochezi toate notificările de la o aplicație îți vei curăța Timeline-ul pe viitor de toate notificările ei, oricât de mulți prieteni s-ar juca respectivul joc. Zece jocuri mai târziu, se va instala o liniște totală, întreruptă sporadic, la câteva luni, de noua modă a vremii. Încă un clic și o rezolvi și pe aia.

Turn off notiffications

Măcar vei putea avea satisfacția că ești ultimul om sănătos la cap de pe suprafața Pământului…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *