Când Google se plictisește

Ok. Azi dimineață scriam un post pe blog. Post pe care nu l-am promovat nicăieri. Nu tu Facebook, nu tu prieteni. Nimic. Și adineauri intru pe un analytics. Unde descopăr cu uimire un refferal de la Google. Și nu orice fel de referral, ci “#1 on Google for this query”. Ceea ce mi se pare extrem de dubios, așa că am verificat cu mânuța mea.

Cum naiba ajunge blogul meu, citit accidental de oameni pierduți pe internet și de câțiva amici de pe facebook suficient de curioși și binevoitori să citească aberațiile mele, primul în orice fel de search pe Google. Mai ales pe un post care nu e link-uit nicăieri.

Cu siguranță astă seara Google doarme pe o ureche…

3 Replies to “Când Google se plictisește”

  1. Se cheamă Google Sitemaps sau Zelist sau Technorati – intrumente ce definesc blogul tau ca “blog”. Si este monitorizat din plin.

    Eu banuiesc ca este un dunare.net/sitemap.xml si asta ar lamuri totul.

  2. Claudiu, in afara de listarea blogului pe Google, n-am facut nimic deosebit pentru promovarea blogului. Sincer, nici nu mi-l doresc popular. N-am nici un dubiu ca intra boti sa-l indexeze.

    Dar chiar si asa, sa ajunga number 1 relevant search pe Google, mi se pare cel putin ciudat. Si inapropriate :))

  3. Daca Google a descoperit undeva un singur link catre site-ul tau, fii sigur ca in timp ti-l va indexa pe tot din pagina in pagina, mai ales ca are putine pagini si il updatezi des. Cautarea ta e selectiva (3 termeni, unul destul de rar) si nu e concurenta mare pe ea, e foarte usor sa ai primul rezultat. Cat despre viteza de indexare … sunt site-uri care apar in google in sub 30 secunde de la publicarea articolului (CNN de exemplu), chiar si pe lab de obicei un articol in 5 minute apare in cautari; bine, aici e vorba si de artificii care ajuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *