Doar pentru că pleci în vacanță, nu înseamnă că nu trebuie să mai înveți una alta. De exemplu, eu am învățat unele lucruri interesante. Ca de exemplu:
Poți supraviețui fără internet, chiar și în secolul 21. Mai ales când te costa ~10RON ora.
Carl Sagan a fost un om genial și un excelent povestitor. Când nu ai internet și te uiți la Cosmos: A Personal Voyage care zăcea pe hard disk de ani de zile, descoperi o pasiune molipsitoare pentru știință și astronomie (NU ASTROLOGIE). Și nu poți să nu te gândești că dacă vedeai seria de documentare în copilărie poate aveai cu totul altă meserie acum.
Google își datorează numele unui copil de 9 ani pe nume Milton Sirotta.
Oriunde sunt români, parcarea devine o aventură dar și o experiență de viață. Numai un român poate parca pe straturile de flori sau poate strecura mașina pe trotuar dincolo de stâlpii metalici destinați să împiedice asta.
Nici o distanță nu este prea mare pentru melteni. Când e vorba de economii, toată ”crema” româniei se mobilizează voiasă spre tărâmuri sudice.
Melteanul își aduce plodul în vacanță, dar n-are chef să îl deranjeze progenitura pentru acest act de altruism. Așa se explică farfuriile sparte, mâncarea dată pe jos și înghețata pe care aluneci în drum spre masă.
Copilul de meltean poate îngurgita cantități impresionante de înghețată gratuită. Pe care și-o ia singur, fără supravegherea părinților. A se vedea observația de mai sus. Poți să faci diabet doar uitându-te… La podea, nu la frigider.
Românii sunt o nație de insomniaci. Dacă barul all inclusive se inchide la ora 23:00, poți să fii sigur că de-abia atunci se îndreaptă nemulțumiți către camere. Îi poți recunoaște ușor după behăiturile în gura mare pe holul hotelului, cu ceata de plozi (mici) urlători printre picioare. La ora 23:15. În gura cât mai mare.
Un simplu concept numit ”tip box” asigură permanent zâmbetul și bunăvoința din partea angajaților hotelului. Găsești cutia la bar, la restaurant, la sala de divertisment și la recepție.
Poți să scoți românul din țărișoara lui, dar nu poți să scoți ”sticla de lapte” din român. Când poziția lui pe șezlong depinde de ora la care se scoală, este perfect dispus să se trezească cu noaptea în cap pentru a își lăsa prosopul pe plajă înainte de micul dejun. Pentru el și pentru toate rudili din hotel.
Maneliști e peste tot. Asta vorbește de la sine și nu necesită clarificări.
Omul se trage din maimuță. Îmi pare rău pentru maniacii religioși, dar e evident pentru oricine are jumate de creier funcțional. Comportamentul se vede peste tot, caracteristicile fizionomice se văd extrem de evident la unele specimene de pe plajă. Unii oameni din păcate se trag și din porci. Și asta se vede pe plajă, dureros pentru retină.
Salvamarii sunt oamenii puși acolo ca să te enerveze pe tine și care să te oblige să îți exersezi dicția perfectă: ”di șe?”… Nu ca să te împiedice să-ți transformi vacanța în înmormântare.
Există țări și orașe fără câini maidanezi. Pe bune!
Teoria relativității se aplică cel mai bine când intri în România. Mai ales la legislația rutieră.
Zâmbetele și râsetele copiilor tăi sunt cel mai minunat lucru din lume. Și asta face să merite orice mică neplăcere din concediu 🙂
Deh, perfect adevarat insa uite, am mers in ultima saptamana din Iunie nu la bulgari, turci sau greci ci la noi in Neptun-Olimp pentru un mini-concediu de o saptamana.
Spre marea mea surpriza nu am auzit acolo vreo manea si nici pe plaja nu erau melteni.
Bine, las putin la o parte unele peisaje desprinse parca din S.T.A.L.K.E.R cu X hoteluri in paragina sau parculet pentru copii cu celebrul topogan din ciment si restul fiarelor mancate de rugina (asta era ascuns bine de tot).
Am vrut liniste, nisip si apa marii adica exact ce-i trebuie unui copil. Si le-am avut fara restul de extra-bonusuri enumerate de tine pe la bulgari.
Eu ma bucur ca meltenii se duc prin alte parti, s-au rarit de pe la noi 😛
Bine, nici eu n-am auzit manele. Dar le simțeam pândind din umbră 😀