Cum să faci o lansare de Diablo 3

Am văzut prin presa română că s-a lansat Diablo 3 în România. Bine înțeles, n-am de unde să știu la prima mână. Eram plecat în Bulgaria, la Sofia, unde participam una din cele două lansări ale lor. Nu comentez ce am văzut în presa noastră, vă las pe voi să trageți concluziile și să faceți comparațiile, dacă le considerați necesare.

După un drum de multe ore cu mașina, am ajuns la un Club Blender, în centrul Sofiei. Ne-am oprit direct acolo pentru a lăsa laptopurile cu care participam în calitate de sponsori. Adică am ajuns acolo înaintea publicului. Cât am amenajat ce aveam de amenajat în interior, afară se strângea deja mulțimea. Când am ieșit afară din club, cu o oră înaintea lansării, o mulțime de 75-100 de oameni întindea cordoanele, dornică să intre în club.

Ei bine, a trecut și ora fatidică și lumea a început să intre în club. Cei 7 cosplay-eri așteptau vizitatorii, răspândiți în zonele de divertisment. Aveam un Rogue Encampment, zonă de quest-uri (offline adică), foto wall unde oamenii să-și facă o poză cu personajele, gaming corner pe care oamenii să se joace Diablo 2… O mulțime de activități gândite să țină oamenii interesați până în momentul lansării. Ore bune, până la 23:30 lumea s-a învârtit de colo colo, a socializat, și-a făcut poze cu cosplayer-ii, s-au bătut într-un turneu de Diablo 2. Toată lumea era atentă și pe fază. Cam așa arăta clubul încă de la deschiderea evenimentului. Cel puțin 800 de oameni (mai degrabă spre 1.000 din estimările mele) se călcau în picioare.

După care, pe la 23:30, au urmat câteva tombole, pentru a încălzi mulțimea. Unul din premii a fost o placă video ASUS. Celălalt sponsor a pus și el la bătaie premii.

Și așa am ajuns la momentul lansării jocului. Dacă n-aș fi fost acolo să văd cu ochii mei și să filmez cu mâna mea, credeam că e o făcătură…

Într-un final, mai toată lumea s-a mutat în zona de unde să cumpere jocul. Am văzut zburând sute de copii de Diablo 3. Cam jumate dintre ele au fost Collector’s Edition. Am văzut oameni cu un Collector’s și 6 copii normale, am văzut oameni cu 4-5 copii normale.

Am rămas profund impresionat de echipa din Sofia care a organizat lansarea. Nu numai că au mobilizat o masă enormă de fani, dar au organizat un eveniment de calitate, cu happening-uri care să țină publicul interesat. Și nu am avut niciodată impresia că au făcut-o pentru bani. Am vorbit cu oamenii implicați, iar pasiunea lor pentru Diablo și pentru jocuri a fost evidentă. Am vorbit cu fani Diablo și am vorbit cu fani ASUS, toți încântați de lansarea jocului. Jos pălăria, Martin și echipa din spatele lui de la Gaming Entertainment LTD.

Închei cu alte câteva poze.

One Reply to “Cum să faci o lansare de Diablo 3”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *