Ateii sunt niște păgâni fără dumnezeu

Am căutat astăzi (25 decembrie) un magazin de atei păcătoși de unde să pot cumpăra un pachet de unt. L-am dibuit după ușa care se deschidea frenetic. Nu eram, se pare, singurul în pană de una alta. Am ochit ce căutam în vitrină, dar cum aveam privirea încețoșată de somn (l-am așteptat aseară până târziu pe moșul să vină) m-am agățat și de un Burn (băutură cu conotații evident satanice). La casă am cerut și untul. Total cumpărături 10,1 lei.

Am scos o hârtie de 10 și cum nu am metale pentru că am superstiții cu umblatul cu metale la mine, i-am zis lui tanti că n-am mărunt. Tanti s-a uitat otrăvit la mine. ”Nenorocitule, vrei să mă tragi în piept de Crăciun!” spunea privirea ei acuzatoare, de patroană care își sacrifică sărbătorile pentru mine. Așa că am mai scos o hârtie de 5 lei din portofel. ”Asta e cea mai măruntă pe care o am”.

Ateea satanică din spatele tejghelei a înșfăcat-o cu o sclipire de adâncă mulțumire în ochi, după care s-a scobit în fundul casei de marcat pentru a-mi da restul. Patru hârtii de 1 leu, o fisă de 50 de bani și patru de 10 bani. Iar ateul nenorocit din partea cealaltă a tejghelei a luat tot măruntul, în ciuda privirii caustice care îl sfredelea între ochi.

Oameni fără dumnezeu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *