F64 – dezamăgire cu efect întârziat

În afaceri circulă o vorbă isteață: ”Nu mă întreba cum am făcut primul milion”. Isteață vorbă, ce să spun. Haide să îți prezint o aplicare practică a ei.

Acum 5 ani cumpăram de la F64 un încărcător/analizor de acumulatori, Maha MH-C9000 Wizard 1. Produsul este încă în oferta lor. Jucăria este atât de complexă și de capabilă că mai oricine folosește cu adevărat acumulatori are așa ceva acasă. Mai știu 4 oameni minim care l-au achiziționat.

Maha MH-C9000 Wizard 1
Maha MH-C9000 Wizard 1

Dezamăgirea a început însă astăzi. Am lăsat peste noapte un set de acumulatori la încărcat. Sloturile 1, 2 și 4 și-au văzut conștiincios de treabă. Slotul 3 însă… se prefăcea mai mult că încarcă și nu ajusese nici la jumate. 5 minute mai târziu mi-am dat seama că nu era de la setări greșite. Pur și simplu unul din canale era pa.

Așa că m-am gândit să-l desfac. O inspecție vizuală nu strică niciodată. Poate a curs un condensator, poate s-a ars o rezistență, poate e pe ducă o diodă. Cine știe. Cu siguranță nu mă așteptam la ceea ce aveam să găsesc înăuntru… Placa cu electronica este fixată de carcasă cu trei șuruburi. Unul dintre ele, însă…

dezamagire-1

 

Am desfăcut multe electronice la viața mea, dar n-am văzut nici unul care să vină cu un șurub desfăcut din fabrică. Mai sus pe placă însă, alte indicii îmi arătau că am dreptate în presupunerea că ceva nu e în regulă.

dezamagire-2

 

dezamagrire-3

Pentru cei care n-aveți experiență în bricolajele cu electronice, așa arată un produs reparat, însă nu finuț ci brutal, probabil din combinarea mai multor produse defecte. Și de aici vine marea mea dezamăgire. Când am cumpărat jucăria am luat-o de nouă, nu refurbished. Dacă o făceam, nu aveam pretenții. Dar așa, mă simt înșelat. Nu speculez mai departe pe marginea politicii comerciale care a făcut ca acest produs să ajungă la mine. Ține strict de obrazul F64 în această problemă.

În definitiv, important e să faci primul milion, nu?

O să contactez, de amorul artei, magazinul F64 pentru a vedea dacă au o poziție oficială față de situația asta. Legal însă, sunt liberi de orice obligație.

[Update 1] F64 a răspuns sesizării mele cu rugămintea de a duce încărcătorul la ei pentru o expertiză. Am fost pe 7 ianuarie și l-am lăsat în service. Aștept acum o veste de la ei.

[Update 2] Primul răspuns de la service-ul F64 acuză ”4 bobine sunt dezlipite , suportul de prindere surub este rupt, alti suporti sunt fisurati, toate rezultate in urma unor socuri sau a interventiei necalificate” ca fiind cauza defecțiunii. Costul reparației – 70 RON + TVA. Am re-prezentat motivul pentru care l-am dus în service (lipiturile de mai sus) împreună cu un istoric complet al aparatului care exclude orice intervenție. Aștept un nou răspuns.

[Update 3] Văd că, nu știu cum, postul ăsta s-a reactivat în lista de accesări, așa că simt nevoia unei ultime precizări. Am contactat și producătorul încărcătorului, cu întrebarea dacă este posibil ce am găsit eu înăuntru. Răspunsul MAHA a fost că da, este posibil. S-au oferit chiar să-l înlocuiască de undeva din SUA, dacă suport costul de transport și vamă. Adică valoarea încărcătorului cu totul. Așa că am renunțat. Morala poveștii este că da, MAHA a dat-o cu bâta în baltă și da, F64, ca orice magazin obsedat de clientul ăla care vrea să-l fure, a dat cu bâta în baltă față de un client de bună credință. În loc să facă un demers similar prin contactarea partenerului de business, care ar fi putut storna un produs de pe o factură pentru a rezolva problema unui client, a ales să nu facă nimic. Păcat. Părerea mea despre F64 s-a schimbat drastic de atunci și a rămas așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *