Complexat pentru că ești scund?

Urmăresc de ceva vreme emisiunea lui Jon Stewart. Da, nu este re transmisă nicăieri în România, dar pentru cineva care vrea să înțeleagă cum merg lucrurile pe lume, în una din țările care atunci când strănută se întoarce toată planeta să vadă de ce, The Daily Show este o sursă excelentă. Am fost interesat deci, de o confruntare pre electorală între Stewart și unul dintre dușmanii lui tradiționali, Bill O’Reilly.

Steward vine din grădina Comedy Central, un post cu afiliere, cel puțin emoțională, către democrați. O’Reilly vine din trustul Fox, o puternică platformă de comunicare republicană. Fiecare dintre cei doi au venit la această dezbatere pentru a pune în balanță valorile susținute de cele două tabere.

Ce mi-a plăcut mie la confruntarea asta, pe lângă argumentele care au zburat destul de unidirecțional, a fost un lucru cu totul diferit. Jon Stewart este un om scund. O’Reilly este foarte înalt. Dar când vine vorba de intelect, contează doar statura intelectuală. Degeaba ești înalt ca Yeti dacă ești prost ca malu’…

Așa că dacă ești scund, nu fi complexat. Fii complexat dacă ești prost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *