S-a pierdut copilul Anastasia

Al doilea cel mai groaznic coșmar al oricărui părinte sănătos la cap este să-și piardă copilul într-o mulțime de oameni nepăsători. De asta, cât timp este mic, și o bucată bună după aia, stai cu ochii pe copii ca pe butelie.

Unii însă sunt mai inconștienți decât ți-ai putea imagina. Astă seară, la Ikea, s-a repetat de câteva ori un anunț: ”S-a pierdut copilul Anastasia, în vârstă de 4 ani. Copilul este îmbrăcat cu un tricou roșu”. Ca părinte am simțit o gheară în inimă. Undeva e un părinte (inconștient) care se dă de ceasul morții. Și m-a cuprins un pic furia după aia. Cum adică s-a pierdut o fetiță de 4 ani cu tricou roșu? Alte semnalmente n-are? Înălțime? Culoarea ochilor și a părului? Cârlionțată sau ceva?

După al doilea anunț am văzut și persoana în cauză, lângă un punct de relații cu clienții. Părea a fi bunica, și avea de mână ceea ce părea surioara mai mare a Anastasiei. Fetița era speriată și plângea după surioara ei. Un anunț mai târziu, Anastasia a apărut. Și atunci chiar m-am înfuriat cu adevărat. Nu numai că adultul ”responsabil” de copii nu transmisese semnalmentele vitale ale copilului pentru a asigura o recuperare cât mai rapidă, dar singurul factor de identificare fusese greșit. Anastasia nu era îmbrăcată într-un tricou roșu, ci într-un MAIEU ROZ!!!

Cât de idiot inconștient și iresponsabil să fii să ți se lase un copil pe mână și să nu fii în stare măcar să spui cum arată și cum era îmbrăcat???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *