Și neamțul e un pic român…

În mod ironic, nu, nu e un post despre politică.

Există pe lumea asta un soft foarte drăguț, care te ajută să accesezi remote orice calculator, chiar dacă este în spatele unui firewall și nu are nici un port forwardat către el. TeamViewer îl cheamă și pentru utilizatorii casnici este moca. Plătești doar cu niște pop-up-uri ușor iritante când termini ce ai de făcut.

Zilele astea l-am instalat pe un calculator nou, care are ca singur scop să stea singur singurel într-o cămară, conectat la internet. Toate bune și frumoase până am încercat să-l controlez de la distanță. Fără monitor conectat, nu era nici o imagine vizibilă, orice am încercat. Așa că dă-i cu Google. Atașează-i monitor, umblă pe la setări, mai dă-i cu Google, vezi că e la drivere, caută o soluție. Și, de ce nu, deschide un tichet la serviciul de suport tehnic.

Între timp, am găsit o soluție. Scărpinată pe după ceafă, dar merge. Și na, cine nu e mândru de sine când vede că e așa deștept de rezolvă ce n-a auzit Google…

Două zile mai târziu răspunde și suportul tehnic. ”Da, știm, nu, nu se poate”. Eu, băiat finuț, le zic, ”Mulțumesc, uitați aici o posibilă soluție”. la care ei… Citez, că e prea bună.

Dear Sir or Madam

Thank you very much for your feedback.

We are pleased to hear that the issue could be resolved.

If you have any further questions about TeamViewer, please feel free to contact us again.

Best regards,
Blabla Blablabla

Acuma, oi fi eu un pic paranoic, dar mailul ăsta mi s-a părut cam la PLM, chestie care mă irită când încerc să ajut pe cineva, mai ales că găsisem mulți utilizatori cu problema. Așa că zic, ia hai să mai încercăm o dată. Pe FeBeu. La care s-au mișcat foarte repede.

TeamViewer

Ulterior, am mai primit un mail.

Dear Octavian,

Thank you again for informing us about the workaround. It was already forwarded internally.

If there is anything else we can do for you, please let us know.

Best regards,

Michael H…

–Senior Support Technician–
———————–

Morala este că peste tot sunt oameni, iar românii nu sunt neapărat mai cu moț în vreun fel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *