Ce este diaspora și care este elementul ce o unește?

Tema zilelor acestea este simplă: ”Diaspora are dreptul la vot”. Uităm însă un lucru extrem de important. Definiția.

DIÁSPORA s. f. 1. Totalitatea comunităților evreiești dispersate ca urmare a distrugerii Ierusalimului și alungării populației de Nabucodonosor II, regele Babilonului. 2. P. ext. Grup etnic aflat în afara granițelor țării de origine. [Pr.: di-a-] – fr. diaspora.

Dar diaspora noastră nu este formată din evrei alungați. Din cine atunci?

Diaspora română este formată din oameni care au fost alungați din România de mizeria și hoția de aici. Sunt oamenii care  s-au sufocat de duhoarea fărădelegii, de foamea generată de corupție și de rânjetul obraznic al comuniștilor care ne călăresc de decenii. Oameni care s-au săturat atât de tare că și-au smuls rădăcinile și au plecat cu sufletul distrus de acasă. Oameni pe care România i-a avortat pentru că aveau suficientă minte să își dorească mai mult.

Și cu toate astea, ei încă iubesc țara asta. Suferă pentru ce se întâmplă aici. Tânjesc să se întoarcă acasă. Vor să vină înapoi într-o țară eliberată de mizerie. Încearcă, de unde sunt să pună umărul pentru a o curăța. Dar nu o pot face doar ei. Au nevoie de noi, cei de aici. Au nevoie să lăsăm lenea și delăsarea la o parte. Au nevoie de noi să ne trezim și să ne dezmeticim. Au nevoie să începem deratizarea. Românii din diaspora, cei umiliți până au plecat de aici, au aprins torța.

E rândul nostru să o preluăm și să o ducem mai departe. Pe 16 noiembrie e rândul. Nu ne trebuie decât 15 minute să trimitem un semnal. La urnă, cu ștampila. Ne-am trezit!

Iar de luni, să aruncăm indiferența la coșul de gunoi. Să ne suflecăm mânecile și să facem curat în casă. Românii noștri din diaspora vor să vină acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *