Mesaj pentru criticii celor de la Charlie Hebdo

Asist, fără uimire ce e drept, la un val de minți luminate care exprimă opinia că ziariștii de la Charlie Hebdo o cam meritau, că ce făceau ei acolo nu era jurnalism sau libertate de exprimare, ci pur și simplu jigniri. M-am gândit ce mesaj i-ar putea convinge că greșesc. Cum aș putea să le arăt că sunt rupți de logică și rațiune. Așa că mi-a venit o idee:

Voi, idioții ăștia care sunteți de părere că niște oameni merită să fie împușcați pentru vorbele și opiniile lor, ați merita să fiți împușcați ca niște câini în stradă pentru ideile voastre cretine!

 

Pentru cititorii acestui mesaj cu mansarda ceva mai puțin mobilată și insensibili la ironie, fraza de mai sus nu este o amenințare. Este o gimnastică verbală gândită pentru a ilumina ipocrizia unor oameni care scuipă cu dreptul lor la opinie pe dreptul la opinie al unora care și l-au asumat cu prețul vieții. Părerea mea personală este că la vorbe se răspunde cu vorbe. Doar gorilele apelează la pumni și arme pentru a impune un punct de vedere sau a închide gura cuiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *